Mitre, aureole, aripi de îngeri și cruci: cele mai mari celebrități ale momentului au folosit din plin imageria catolica la Met Gala, evenimentul monden al anului la New York, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Evenimentul este organizat anual de Institutul Costumului al Muzeului Metropolitan.

Pentru a finanța această expoziție și însăși existența Costume Institute, marea preoteasă a modei Anna Wintour organizează în fiecare an Gala Met, care rivalizează cu Oscarurile pentru evenimentul monden al anului în Statele Unite.

Redactorul șef al revistei Vogue reușește să atragă cele mai căutate celebrități ale momentului la acest eveniment unde intrarea costă 30.000 de dolari.

În acest an, gazdele galei au fost, pe lângă Anna Wintour, avocata Amal Clooney, soția actorului George Clooney, designerul Donatella Versace și Rihanna.

Ca și în 2015 și 2017, Rihanna a acaparat toate privirile, cu o rochie mini, fără bretele, manta și mitră, toate brodate cu sute de perle și încrustate cu perle negre.

Rihanna a reușit să eclipseze și senzația momentului, Cardi B, care a purtat o rochie, foarte decoltată, asemănătoare. Cardi B, însărcinată, a optat însă pentru o coroană care simboliza o aureolă.

O altă referință catolică prețuită, pe lângă aripile de înger ale lui Katy Perry sau Lana Del Rey, a fost crucea, prezentă pe rochia aurită a lui Kim Kardashian sau pe mantia actorului principal al filmului "Black Panther" Chadwick Boseman, dar și în ținuta lui Anna Wintour.