Morgan Freeman și-a cerut scuze joi după ce a fost și el acuzat de abuz sexual și comportament indecent de opt femei, acuzațiile fiind publicate de CNN. Sindicatul actorilor americani a anunțat însă că reconsideră premiul acordat actorului pentru întreaga carieră.

HotNews.roFoto: Hotnews

Şaisprezece persoane au vorbit cu postul de televiziune, care a făcut investigaţia, iar opt dintre ele susţin că au fost victime ale comportamentului său nepotrivit.

Între cazurile expuse se numără cel al unei asistente de producţie care susţine că în vara lui 2015, pe când lucra cu Freeman la comedia „Going In Style”, a fost hărţuită în mod constant - el a atins-o fără permisiune, şi-a pus mâna pe spatele ei, i-a masat ceafa şi a făcut comentarii despre hainele şi silueta femeii.

Un membru al echipei de producţie a filmului „Now You See Me” (2012) a declarat pentru CNN că Freeman „făcea comentarii despre corpurile noastre”.

Actorul și-a cerut scuze joi tuturor celor care s-a simțit ofensați în vreun fel de comportamentul său. "Cine mă cunoaște sau a lucrat cu mine știe că nu sunt genul de om care să jignească sau să facă pe cineva să se simtă inconfortabil în mod intenționat„, a spus actorul, într-o declarație citată de BBC.

Pe de altă parte, sindicatul actorilor americani a anunţat că reconsideră premiul pentru întreaga carieră acordat lui Morgan Freeman, după acuzaţiile de hăţuire sexuală făcute la adresa actorului.

Acuzaţiile sunt, în opinia organizaţiei, „devastatoare” şi „în contradicţie cu toţi paşii pe care îi facem să asigurăm un mediu sigur de lucru pentru profesioniştii din industrie”, potrivit The Hollywood Reporter, citat de news.ro.

”Orice acuzat are dreptul să se apere, însă este punctul de plecare pentru noi să credem vocile curajoase care au semnalat incidente de hărţuire”.