Avocatul actorului Morgan Freeman cere într-un comunicat ca CNN să îşi ceară scuze şi să retracteze articolul publicat în data de 24 mai prin care actorul este acuzat de mai multe acte de hărţuire sexuală, potrivit Variety.

Morgan Freeman, pe iPadFoto: Captura YouTube

Într-o scrisoare adresată preşedintelui CNN Jeff Zucker, Robert M. Schwartz, un avocat al actorului premiat cu Oscar, pretinde că articolul în care opt femei l-au acuzat pe Freeman de hărţuire sexuală şi de comportament nepotrivit a fost "folosit pentru a-l ataca pe nedrept". El a argumentat că articolul este "tendenţios, fals interpretat, neglijent şi îi lipseşte un control editorial şi este o dovadă de neprofesionalism în jurnalism".

Schwartz pretinde că una dintre autoarele articolului Chloe Melas "a atras în capcană şi a potrivit" martori şi victime pentru a îl acuza pe Freeman şi a fost motivată de experienţe personale.

Melas a spus că a fost hărţuită de actor în timpul unui interviu pentru rubrica “Going in Style” la acea vreme. Freeman i-ar fi spus reporteriţei însărcinate că era "tocmai bună" şi că a făcut comentarii legate de corpul ei.

În scrisoarea sa, avocatul Schwartz a precizat că o investigaţie internă a Warner Bros. nu a găsit nimic incriminator. Atât Warner Bros. cât şi CNN aparţin de compania Time Warner.

"Problema cu poziţia doamnei Melas, care a înveninat tot ce ea şi CNN au făcut ulterior, este că versiunea ei de interviu este falsă", a scris Schwarts. "Ea şi-a imaginat că domnul Freeman a spus sau a făcut ceva care ar fi hărţuit-o. Însă, există dovezi substanţiale că doamna Melas şi-a imaginat un incident sau a exagerat o remarcă nevinovată, care să-i ofere motive să îl afecteze mult pe domnul Freeman, aşa cum a făcut-o şi CNN".

CNN nu a răspuns cererii Variety pentru un comentariu. An Phung a semnat împreună cu Melas articolul acuzator, citează News.ro.