Întoarcerea lui Roseanne mergea atât de bine - până când tweetul ei despre fostul consilier al lui Obama, Valerie Jarrett, a dus la anularea show-lui. Ultimul episod, care a devenit brusc finalul sitcom-ului abia reluat, a fost săptămâna trecută cea mai vizionată comedie de la US TV, potrivitBBC.

Roseanne BarrFoto: Captura RT

A existat multă simpatie pentru colegii lui Barr, inclusiv John Goodman și Laurie Metcalfe, care au rămas acum fără show. Lena Dunham și Mindy Kaling se numără printre cei care s-au oferit să scrie spin-off-uri pentru ei.

Dincolo de sitcom-ul care îi poartă numele, în ceea ce o privește pe Roseanne, este puțin probabil să găsească o slujbă în mass-media, dar nu va fi lipsită de oferte din partea companiilor conservatoare. The Daily Beast a spus că fostul strateg al campaniei lui Trump, Michael Caputo, care intenționează să lanseze un streaming online, a declarat că "va ajunge imediat la Roseanne".

Comentatorul britanic de dreapta, Katie Hopkins, și-a exprimat solidaritatea față de Roseanne, într-un tweet, spunând: "Odată ce sunt concediați, devin mai ocupați".

Postul de televiziune ABC a anulat show-ul "Roseanne" după ce protagonista a postat pe Twitter un mesaj rasist. În postarea ei, Roseanne Barr a scris că Valerie Jarrett, fosta consilieră a preşedinelui Barack Obama, seamănă cu copilul ”fraţiei musulmane & planetei maimuţelor”. Cu toate acestea, există o mulțime de cereri pentru ca acesta să continuie - însă fără personajul principal.