Producătorul Harvey Weinstein a pledat nevinovat pentru cele trei capete de acuzare, relatează News.ro, citând The Hollywood Reporter.

Harvey WeinsteinFoto: Captura YouTube

Audierea lui de marţi a venit după ce un juriu l-a pus sub acuzare săptămâna trecută pentru viol şi agresiune sexuală privind două femei.

În ultimele opt luni, zeci de femei l-au acuzat pe Weisntein de comportament sexual nepotrivit, de la hărţuire la viol.

Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a negat toate acuzaţiile şi a spus că toate relaţiile lui sexuale au fost consimţite. Avocatul lui, Benjamin Brafman, a pus sub semnul întrebării credibilitatea presupuselor victime şi a spus că Weinstein este încrezător că îşi va dovedi nevinovăţia.

Brafman a catalogat acuzaţia de viol drept „absurdă”, afirmând că reclamanta şi Weinstein au avut o relaţie care a durat un deceniu şi care a continuat după 2013, anul în care s-a spus că a avut loc agresiunea.

Procurorul Manhattanului, Cyrus R. Vance, a precizat că era previzibil ca echipa lui Weinstein să atace integritatea femeilor şi a sistemului legal.

Vance a devenit cunoscut odată cu izbucnirea scandalului, în octombrie 2017, după ce s-a aflat că a refuzat, în 2015, să îl pună sub acuzare pe Weinstein, când un fotomodel italian a susţinut că acesta a hărţuit-o sexual.

Poliţia a pus atunci la cale un flagrant, în care femeia l-a înregistrat pe Weinstein care îşi cerea scuze, însă Vance a decis că probele nu erau suficiente.

Harvey Weinstein este acum eliberat condiţionat, după ce a plătit o cauţiune de 1 milion de dolari.