Regizorul Terry Gilliam vrea sa continue filmarile la "Imaginariumul Doctorului Parnassus", "reinviindu-l" pe Heath Ledger cu ajutorul tehnologiei CGI, dezvaluie eonline.com

Neasteptata moarte a actorului Heath Ledger l-a surprins pe regizorul Terry Gilliam. Acestia lucrau impreuna la filmul "Imaginariumul Doctorului Parnassus". Imediat dupa aflarea tragicei vesti, regizorul si producatorii au suspendat filmarile. Ei urmau sa decida care va fi cea mai buna solutie pentru a salva productia.

Revista Variety anunta saptamana trecuta ca producatorii au trei optiuni: sa redistribuie alt actor in rolul pe care Heath il avea, sa filmeze in continuare fara Heath sau sa anuleze proiectul definitiv.

Actorul Christopher Plummer, care face parte din distributia filmului, a declarat pentru People ca Terry Gilliam e disperat sa gaseasca o solutie pentru a salva proiectul. El a dezvaluit faptul ca regizorul are deja o solutie: "Din fericire, pentru ca in film e vorba de magie, exista o solutie posibila, sa-l reinvie pe Heath cu ajutorul altor oameni, si folosind cadre fixe si tehnologia CGI sa continue filmul. Gilliam isi doreste foarte tare sa termine acest proiect si inteleg si de ce. Isi doreste sa-l dedice lui Heath, bineinteles."

CGI (computer generated imagery) este o tehnica computerizata de generare a imaginii, folosita la Hollywood, inca din 1977, la primul film Razboiul Stelelor al lui George Lucas. Daca pe atunci, acest efect special era extrem de costisitor si necesita o multime de computere, acum pretul este mult mai mic si calitatea obtinuta este aproape de perfectiune.

Primul film realizat in intregime prin CGI este Toy Story, al companiei Pixar in 1995. In 2001, Sony a realizat prin CGI primul film cu actori animati care aratau umani, Final Fantasy: The Spirits Within. Personajul feminin al filmului, Aki Ross a fost prima femeie creata digital care a fost inclusa in Top 100 al femeilor cu sex appeal realizat de revista Maxim.

Astazi, tehnologia CGI este folosita in aproape toate filmele pentru a realiza scenele de actiune. Un exemplu: Trilogia Lord of the Rings este realizata in proportie de 75% prin CGI.

"Imaginariumul Doctorului Parnassus", este o fantezie scrisa si regizata de Terry Gilliam (Tideland, Fratii Grimm, Armata celor 12 maimute). Filmul urma sa aiba premiera in 2009.

Filmul este o poveste morala plasata in zilele noastre. Povestea Dr. Parnassus si a extraordinarului sau "Imaginarium", un spectacol itinerant la care publicul primeste o oferta irezistibila: poate sa aleaga intre lumina si bucurie sau intuneric si tristete. Binecuvantat cu darul de a putea ghida imaginatia celorlalti, Dr. Parnassus ascunde si un secret negru. Cu mult timp in urma a facut un pariu cu diavolul (Dl. Nick) unde a castigat nemurirea. Descoperind dragostea adevarata, schimba nemurirea pe tineretea vesnica in schimbul promisiunii ca ii va da primul sau copil D-lui Nick, cand acesta va implini 16 ani. Acum fiica sa, Valentina se apropie de varsta de 16 ani si Dr. Parnassus trebuie sa lupte sa-si salveze fiica intr-o succesiune de peisaje si obiecte suprarealiste, incercand sa repare greselile trecutului odata pentru totdeauna, dezvaluie imdb.com.