"Wow! A durut? Cat a costat? E super!" Sigur ati auzit asa ceva in jur, atunci cand cineva apare cu un nou accesoriu. Nu ne referim la o coafura, la o bijuterie sau ceva mai sofisticat, vorbim acum despre tatuajele temporare si despre cum ne fac acestea sa fim unici.

Persoanele care opteaza pentru asemenea accesorii sunt in general tinerii preocupati de propria imagine, care doresc sa arate special si sa iasa in evidenta.

Tatuajele temporare, spre deosebire de cele permanente, nu sunt dureroase si nu dureaza o viata intreaga, dupa cum o arata si denumirea lor. Acestea sunt mult mai sigure, nu sunt hipoalergice sau toxice.

Trebuie sa fim insa foarte atenti la substantele folosite, deoarece nu toate tatuajele sunt supuse unor teste impotriva intoxicarii, inflamatiilor, iritatii ale ochiilor sau ale pielii.

In ceea ce priveste tatuajele temporare, pasii de aplicare sunt foarte simpli:

  • se inlatura folia protectoare
  • se pune foaia cu tatuajul cu fata in jos pe piele, in locatia dorita
  • se umezeste spatele foii cu ajutorul unui servetel, prosop sau burete ud pentru cel putin 30 de secunde
  • dupa aproximativ inca 30 de secunde, se indeparteaza foaia de pe piele si se foloseste un servetel umed pentru a inlatura orice exces de lipici de pe imaginea tatuajului
  • inlaturarea unui astfel de tatuaj se face foarte simplu, cu ulei de bebelusi sau prin frecare cu alcool

Dupa acesti pasi, va veti putea mandri cu el pentru aproximativ 3-5 zile.

In afara de cel aplicat, un alt tatuaj temporar este cel facut cu henna. Aceste tipuri de tatuaje se mai numesc si mehndi, numele provenind din India.

Aceste desene impodobesc cel mai adesea mainile si picioarele femeilor, fiind facute cu instrumente speciale. Doar cei mai experimentati se incumeta sa deseneze modelele si sa aplice henna manual, fara instrumente.

Tatuajele cu henna dureaza mai mult decat cele aplicate, in medie doua saptamani. Trebuie sa stiti insa ca nu vor inlocui niciodata tatuajul real, fiind potrivite pentru cei care se plictisesc repede sau care nu sunt hotarati si vor sa vada cum le-ar sta cu un tatuaj. E o metoda amuzanta si ieftina, in acelasi timp, costand intre 5 si 30 de lei.

Tatuajele temporare au devenit deja parte din cultura pop, fiind afisate de catre vedete prin filme, diferite piese, in reclame sau in paginile unor reviste de moda.

"Sunt din nou la moda" spune Michael Benjamin, presedintele unei firme din New York ce se ocupa de acest tip de tatuaje. Michael Benjamin afirma ca in ceea ce priveste afacerea sa, pe care o conduce de aproximativ zece ani, profitul s-a dublat in ultimii doi ani, in ciuda faptului ca acum au foarte multa concurenta pe piata.

Danielle Fonseca, care a aplicat catorva modele astfel de tatuaje, la o petrecere organizata de creatorul de moda Marc Jacobs, a declarat ca aceste tatuaje vor deveni o parte din machiajul traditional. "E ca si cum dobandesti un fel de brand personal", a declarat Fonseca, potrivit careia tatuajul "este un mod al oamenilor de a se autodefini".

sursa: nytimes.com, bodydesign.ro, tattoo-magazin.ro