Jacheta emblematică de culoare neagră purtată de Michael Jackson în primul său turneu individual, ''Bad'', a fost vândută sâmbătă la New York cu 298.000 de dolari, de aproape trei ori mai mult decât estimarea iniţială, în cadrul unei licitaţii care a inclus şi obiecte deţinute de Prince, Madonna sau John Lennon, au anunţat organizatorii, scrie Reuters.

Michael JacksonFoto: MichaelJackson.com

Prețul inițial al jachetei, estimat de casa de licitaţii Julien's Auctions, a fost de 100.000 de dolari. Aceasta are pe spate semnătura lui Jackson realizată cu un marker permanent argintiu şi a fost purtată de cântăreţ în timpul turneului mondial ''Bad'', în perioada 1987-1989.

Această jachetă este unul dintre elementele emblematice din garderoba cântărețului care au fost vândute. În 2011, haina purtată în videoclipul ''Thriller'' s-a vândut la licitaţie în 2011 contra sumei de 1,8 milioane de dolari.

Jacheta din ''Bad'' a fost vândută de omul de afaceri şi antreprenorul din Texas Milton Verret, alături de alte 100 de obiecte din vasta sa colecţia rock 'n roll.

Licitaţia denumită ''The Icons & Idols: Rock-N-Roll'' s-a desfăşurat timp de două zile şi a inclus, printre alte obiecte, chitare electrice la care au cântat Bob Dylan, Paul McCartney, Eric Clapton şi componenţii trupei U2, The Edge şi Bono.

O chitară la care a cântat Prince la ultimul său show pe scenă în 2016 a fost vândută pentru 156.250 de dolari, iar jacheta de motociclist pe care cântăreţul a purtat-o în filmul ''Purple Rain'' din 1984 s-a vândut pentru 37.500 de dolari.