Vaimalama Chaves, o tânără de 24 de ani deţinătoarea titlului Miss Tahiti, a fost încoronată sâmbătă seară Miss Franţa 2019, succedându-i fotomodelului Maëva Coucke din regiunea Nord-Pas-de-Calais, în cadrul unei gale desfăşurate la Zénith de Lille şi al cărei juriu a fost alcătuit, pentru prima dată, exclusiv din femei, relatează AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Absolventa unui masterat de management în marketing, câştigătoarea le-a devansat pe celelalte finaliste, Miss Guadelupa, Miss Franche-Comté, Miss Réunion şi Miss Limousin.

"Mă ocupam de conţinutul de pe reţelele de socializare pentru o sală de sport, iar acum sunt Miss Franţa", a declarat tânăra, cu lacrimi în ochi. "Este incredibil, sunt foarte emoţionată".

Titlul Miss Franţa a mai fost câştigat de Miss Tahiti în 1999, când a fost încoronată Mareva Galanter.

Vaimalama Chaves a avut probleme cu greutatea în copilărie, iar oamenii o tratau de parcă era un ''monstru'', a mărturisit tânăra pentru AFP. La 18 ani, tânăra cu o înălţime de 1,78 m avea peste 80 de kilograme. De atunci, a slăbit 20 de kilograme.

Treizeci de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au concurat pentru prestigiosul titlu în cadrul celei de-a 89-a ediţii a ceremoniei difuzate în exclusivitate de postul de televiziune TF1 şi prezentată de Jean-Pierre Foucault.