Biroul de Medicina Legala din New York a anuntat azi ca Heath Ledger a decedat pe 22 ianuarie din cauza unei supradoze accidentale cu medicamente puternice emise pe baza de reteta medicala, titreaza eonline.com.

"Domnul Heath Ledger a decedat din cauza unei intoxicatii acute survenite in urma efectului combinat al oxycodonei, hidrocodonei, diazepamului, temazepamului, alprazolamului si doxylaminei. Concluzia noastra este ca moartea a survenit accidental din cauza abuzului de medicamente emise pe baza de prescriptie", a declarat purtatorul de cuvant de la Medicina legala.

Desi nu a fost comunicat si cantitatea de medicament gasita in sange, familia actorului reprezentata prin tatal sau, Kim Ledger, a emis un comunicat prin care sustin ca dozele ingerate erau la nivelul prescris. "Desi nici un medicament nu a fost consumat in exces, azi am invatat ca medicamentele prescrise de doctor, administrate in acea combinatie, s-au dovedit letale pentru baiatul nostru. Moartea accidentala a lui Heath va servi ca un avertisment asupra pericolelor la care suntem expusi combinand medicamente emise pe baza de reteta chiar si in doze mici.

Anuntul spulbera astfel presupunerile de consum de droguri sau teoria conspiratiei.

Medicamentele administrate lui Heath sunt: calmantele OxyContin si Vicodin, antidepresivele Valium si Xanax, si somniferele Restoril si Unisom. Trei dintre ele au fost prescrise in Europa pe numele actorului.

Dupa ce familia lui Heath s-a intors in Australia de marti, miercuri dupa-amiaza au ajuns la Perth si fosta logodnica Michelle Williams si fiica lor, Matilda. Ei pregatesc inmormantarea ce va avea loc in weekend, cel mai probabil duminica la cimitirul din Perth unde sunt ingropati si bunicii vedetei.