Capetele de acuzare formulate împotriva actorului american Jussie Smollett, care era anchetat pentru depunerea unei plângeri false și acuzat că ar fi inventat o agresiune rasistă și homofobă căreia i-ar fi fost victimă, au fost abandonate, au anunțat marți avocații săi, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Toate capetele de acuzare formulate împotriva lui Jussie Smollett au fost abandonate și scoase din cazierul său judiciar. Jussie a fost atacat de două persoane, pe care nu le-a putut identifica, pe 29 ianuarie”, au transmis avocații actorului într-un comunicat.

În urmă cu două săptămâni, în fața unui tribunal din Chicago, acest actor de culoare și homosexual deschis, în vârstă de 36 de ani, pledase nevinovat cu privire la depunerea unei plângeri false.

Jussie Smollett era una dintre vedetele serialului "Empire", dar a fost scos din distribuția ultimelor două episoade ale sezonului curent după declanșarea acestui scandal.

Actorul a fost acuzat în special de faptul că și-ar fi expediat o falsă scrisoare ce conținea insulte rasiste și homofobe. El a mai fost acuzat că a angajat apoi doi bărbați care să-l ajute să-și însceneze o agresiune asupra sa, la sfârșitul lunii ianuarie, în centrul orașului Chicago. Smollett a depus ulterior plângere la poliție.

Poliția din Chicago l-a acuzat că a inventat această agresiune pentru a-şi promova cariera.

Citește și:

SUA: Actorul Jussie Smollett este acuzat de inventarea unei agresiuni rasiste

Actorul Jussie Smollett a fost arestat după ce și-a înscenat un atac pe stradă, pentru că era nemulțumit de salariu