Actorul american de culoare Jussie Smollett va fi nevoit să plătească suma de 130.000 de dolari pentru a acoperi costurile anchetei privind presupusul atac căruia i-ar fi căzut victimă în luna ianuarie la Chicago, informează BBC, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actorul a devenit subiectul anchetei după ce a fost acuzat că a înscenat atacul la adresa sa.

Smollett a declarat întotdeauna că este o victimă nevinovată, iar acuzaţiile împotriva sa au fost abandonate la începutul acestei săptămâni.

Actorului i s-a cerut însă să acopere plata poliţiştilor implicaţi în cazul său, inclusiv a orelor suplimentare lucrate de aceştia.

Charlie De Mar, unul dintre jurnaliştii postului CBS, a făcut publică o scrisoare din partea municipalităţii din Chicago către Jussie Smollett, în care i se solicită actorului plata sumei de 130.106 de dolari în următoarele şapte zile.

În scrisoare, poliţia îşi repetă acuzaţiile la adresa actorului, susţinând că Smollett şi-a înscenat atacul.

"În cadrul anchetei, poliţia din Chicago a analizat dovezile video şi fizice şi a efectuat mai multe interviuri, cheltuind resursele care ar fi putut fi utilizate pentru alte anchete", se afirmă în scrisoare.

"În cele din urmă, ancheta poliţiei din Chicago a arătat că aţi depus cu bună ştiinţă o declaraţie falsă la poliţie şi că v-aţi orchestrat propriul atac", continuă aceasta.

Jurnalistul a distribuit şi o declaraţie care aparţine - potrivit acestuia - echipei de avocaţi a lui Smollett, în care se susţine că primarul şi şeful poliţiei din Chicago îi datorează scuze actorului pentru că au târât un om inocent prin noroi.

După ce acuzaţiile la adresa lui Smollett au fost abandonate, primarul din Chicago, Rahm Emanuel, declarase că acesta a avut parte de un tratament special din cauza statului său de vedetă.

Citește și:

Actorul Jussie Smollett a fost arestat după ce și-a înscenat un atac pe stradă, pentru că era nemulțumit de salariu

SUA: Actorul Jussie Smollett este acuzat de inventarea unei agresiuni rasiste

Toate acuzațiile împotriva lui Jussie Smollett au fost abandonate, spun avocații