​Janet Jackson şi legendarele formaţii britanice Radiohead, The Cure, Roxy Music, The Zombie şi Deff Lepard au intrat împreună, vineri, în 'Rock and Roll Hall of Fame', celebrul panteon al muzicii rock, potrivit AFP, citată de Agerpres.

RadioheadFoto: myspace.com/radiohead

Legenda americană a folk-rock-ului Stevie Nicks, care va împlini în luna mai 71 de ani, a devenit prima femeie artist ce a fost consacrată de două ori de celebrul templu al muzicii pop-rock din Cleveland (Ohio), după ce a pătruns pentru prima oară în Hall of Fame în calitate de membră a trupei Fleetwood Mac.

Un concert de gală, în onoarea celor şapte artişti/formaţii ce au devenit parte a 'Rock and Roll Hall of Fame', a fost organizat la Barclays Center din New York.

În panteonul muzicii pop-rock nu sunt primiţi decât artiştii care au scos primul lor album în urmă cu cel puţin 25 de ani. Lista laureaţilor din acest an a fost dezvăluită în decembrie.

Concertul a fost deschis de Stevie Nicks care a interpretat piesa 'Stand Back'. Adorata solistă a formaţiei Fleetwood Mac din anii '70, a început o carieră solo din 1981 şi a devenit prima femeie primită de două ori în Hall of Fame, atât ca membră a unei formaţii cât şi pentru cariera solo.

Vedeta pop Janet Jackson, 52 de ani, a fost primită în panteonul Hall of Fame unde se mai află fraţii săi, Michael Jackson şi formaţia Jackson 5. Reprezentanţii Hall of Fame au refuzat să-l excludă pe Michael Jackson, în pofida acuzaţiilor de pedofilie devenite din ce în ce mai răsunătoare după moartea sa, acuzaţii dezvăluite pe larg într-un documentar şocant ce a fost lansat recent.