Geoffrey Rush a câștigat procesul intentat pentru defăimare cotidianului australian Daily Telegraph, care a scris despre actorul premiat cu Oscar că a avut un comportament sexual nepotrivit față de o actriță cu care a jucat într-un spectacol de teatru, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Curtea Federală din Sydney a stabilit, joi, că autorii articolului publicat în ziarul deținut de News Corp. nu au reușit să își dovedească afirmațiile.

Instanța a mai stabilit că Geoffrey Rush trebuie să primească despăgubiri inițiale de 609.000 dolari.

Reprezentanții News Corp. nu au comentat decizia instanței.

În vara anului trecut, Rush, în vârstă de 67 de ani, a dat în judecată publicația Daily Telegraph din Sydney, după un articol apărut în noiembrie 2017, potrivit căruia Compania de Teatru din Sydney a primit o plângere privind comportamentul nepotrivit al actorului. Geoffrey Rush ar fi simulat "atingeri nepotrivite" în apropierea actriței Erin Jean Norvill, cu care repeta pentru producția spectacolului de teatru "Regele Lear", arăta un document al ziarului dat în judecată pentru defăimare de artist.

Publicația Daily Telegraph a adăugat între dovezile prezentate în procesul de defăimare intentat de Geoffrey Rush o declarație a actriței, care afirmă că vedeta a făcut "gesturi de atingere indecente, în aer, cu palmele făcute căuș", simulând astfel că îi mângâie sânii.

Avocații publicației au depus în instanță și un document care enumera o serie de incidente ce ar demonstra că actorul "s-a purtat în feluri în care numai un pervers s-ar purta" și că ar fi avut un "comportament de prădător sexual".

Documentul menționa faptul că Rush ar fi atins sânii partenerei sale de scenă în timpul avanpremierei, care a avut loc la Teatrul Roslyn Packer din Sidney, Australia, în 2015, și că, altă dată, și-a mișcat mâna pe sub tricoul acesteia, atingându-i pielea de pe spate în mod voit, în timp ce se pregăteau să urce pe scenă.

Geoffrey Rush a jucat pe scena teatrului din Sydney timp de 35 de ani. Actorul australian a primit un premiu Oscar în 1997, pentru rolul din filmul "Strălucire/ Shine", de Scott Hicks. Acesta a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare in love" (1998), "Marchizul de Sade/ Quills" (2000) și "Discursul regelui/ The King's Speech" (2010).