Creatorii de moda Catalin Botezatu si Romanita Iovan isi vor prezenta noile colectii la Westin Times Square, in cadrul Couture Fashion Week de la New York.

Potrivit usafashionshows.com, prezentarea lui Catalin Botezatu, care va avea loc sambata, 9 februarie, se asteapta a fi un eveniment spectaculos.

Botezatu a fost numit "Designerul anului" sase ani la rand de catre revista VIP si a primit de doua ori Premiul pentru excelenta in moda acordat de Fashion TV Romania.

Creatiile sale au aparut in cateva publicatii remarcabile si in media din intreaga lume, precum Der Stern, Book Moda, Financial Times, EuroNews, Deutsche Welle, World Fashion TV si la televiziunile italiene RAI, TG3 si Italia Piu.

Creatorul roman este renumit si datorita colectiilor de lenjerie intima pentru femei si barbati. Botezatu este unul dintre putinii mari creatori de moda care isi organizeaza singur prezentarile si isi creeaza toate accesoriile (bijuterii, pantofi, palarii).

Colectie Catalin Botezatu
Foto: usafashionshows.com

Romanita Iovan isi va prezenta cea mai recenta colectie duminica, 10 februarie la Majestic Ballroom, Westin Times Square.

Creatoarea a debutat la Saptamana Modei din septembrie 2007, iar in decembrie a revenit la New York pentru a-si prezenta colectia in cadrul festivitatilor de deschidere a Desmond Tutu Center.

Fost model, Romanita Iovan si-a creat propria casa de moda in 1991, iar in anul 1994 creatoarea a castigat primul premiu la Festivalul national de moda. La scurt timp dupa aceea a devenit primul designer roman invitat sa isi deschida o sala de expozitie la World Trade Plaza in Bucuresti.

In 1999 Romanita Iovan si-a deschis cel de-al doilea magazin in Bucuresti. Cativa ani mai tarziu, Romanita a reusit sa aduca marca Escada in Bucuresti.

Colectie Romanita Iovan
Foto: usafashionshows.com

"Couture Fashion Week" este un prestigios festival de moda ce are loc in New York, in cadrul caruia sunt prezentate colectii de lux.