Rezultatele unui talent show TV din Rusia - The Voice Kids - au fost anulate după ce au fost identificate mii de voturi frauduloase pentru ca fiica unui star pop, respectiv nepoata unui milionar să câștige. Potrivit AFP, peste 30.000 de apeluri, 8.000 de sms-uri au fost transmise de pe 300 de numere de telefon.

Mikella si AlsouFoto: Captura video

Canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională Pervîi Kanal, care difuzează emisiunea, a anunțat anularea concursului după ce o anchetă a dovedit că ”o influență exterioară asupra votului a afectat rezultatele”.

Mikella Abramova, în vârstă de 11 ani, a câștigat finala la sfârșitul lunii aprilie, adunând 56,5 la sută din voturi, dar mulți telespectatori au considerat că performanța sa a fost mai slabă decât cea a celorlalți concurenți.

Victoria a provocat un protest și acuzații de nepotism, într-o țară în care inegalitățile sunt considerabile, iar populația se simte de multe ori neajutorată în fața instituțiilor acuzate de a fi instrumentalizate în beneficiul intereselor personale.

Mama fetei este o cântăreață din Rusia, Alsou, care a ajuns pe locul doi la Eurovision în 2000, iar bunicul său este unul dintre oamenii din conducerea companiei Lukoil și a cărui avere este estimată de Forbes la 500 de milioane de dolari.

”Ancheta a arătat că au fost folosite instrumente automate pentru a face apelurile”, a spus o firma de securitate informatică Group-IB, mandatată de postul tv pentru a face ancheta.