Televiziunea Romana a transmis sambata prima semifinala pentru Selectia Nationala Eurovision Song Contest 2008. Sase melodii dintre cele 12 participante au fost desemnate, prin votul juriului de specialitate si al publicului, pentru a participa la finala de pe 23 februarie. Piesa "Pe-o margine de lume", interpretata de Nico si Vlad Mirita, a primit punctajul maxim atat din partea juriului cat si a publicului.

Juriul de specialitate a fost format din: Adrian Ordean (compozitor), Madalin Voicu (muzician), Dida Dragan, Victor Socaciu (compozitor), Mircea Dragan (compozitor), Dani Constantin (compozitor), Andrei Kerestely (compozitor), Liviu Elekes (compozitor), Bogdan Miu (realizator EuropaFM) si Liliana Levinta (redactor sef Gardianul)

Videoclipurile celor 12 melodii alese pentru prima semifinala au fost difuzate pe parcursul acestei saptamani (de duminica pana vineri, de doua ori pe zi), iar interpretii au fost invitati in emisiunea lui Alin Oprea de pe TVR 2, unde au discutat despre Eurovision si au interpretat melodiile.

Cea de-a doua semifinala va fi difuzata pe data de 16 februarie, iar printre melodiile care vor intra in competitie se numara Come this way, compusa de Marius Moga si interpretata de Zero si Fairytale Story, cantata de Nicola.

Melodiile castigatoare in prima semifinala Eurovision

1. Nico si Vlad Mirita - Pe-o margine de lume - m.: Andrei Tudor; t.: Andreea Andrei, Adina Suteu

2. Simona Nae - The Key Of Life - m.: traditional / Dinu Maxer, Simona Nae; t.: Dinu Maxer

3. LaGaylia Frazier (Suedia) - Dr Frankenstein - m.: Henrik Wikström, Niklas Edberger; t.: Kent Olsson

4. Catalin Josan - When We're Together - m.: Marius Moga; t.: Marius Moga

5. Leo Iorga & Pacifica - Prea mici sunt cuvintele- m.: Mihai Alexandru; t.: Cezar Cristea

6. Tabasco - Love Is All I Need - m.: Norbert Kovacs; t.: Norbert Kovacs, Mircea Adrian Piper