Actorul american premiat cu Emmy, Rip Torn, star al seriei "Men in Black", a murit la vârsta de 88 de ani, marți, iar cauza decesului nu a fost făcută publică, transmite Mediafax.

Rip TornFoto: Imdb.com

Potrivit unui comunicat al familiei, Torn a murit "liniștit", în locuința sa din Lakeville, Connecticut, avându-le alături pe soția sa, Amy Wright, și fiicele Katie Torn și Angelica Page.

Cel mai cunoscut rol al lui Rip Torn, văr al celebrei actrițe Sissy Spacek, este Artie, din serialul produs de HBO "The Larry Sanders Show", pentru care a fost premiat cu Emmy.

Pe numele real Elmore Rual Torn Jr., Rip Torn, care a mai fost nominalizat de opt ori la premiile Emmy, a debutat ca actor în 1956, în filmul "Baby Doll", iar acesta a fost începutul unei cariere prolifice atât pe micul, cât și pe marele ecran. În 1984, a fost nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din filmul "Cross Creek", de Martin Ritt.

De asemenea, a devenit foarte popular cu rolul Zed din primele două filme "Men in Black", "Bărbați în negru" (1997) și "Bărbații în negru II" (2002), ambele de Barry Sonnenfeld, dar și cu partiturile din serialele TV "Will & Grace" și "30 Rock".