O fostă concurentă a unui concurs de frumusețe, care a fost încoronată Miss Michigan, și-a pierdut titlul din cauza comentariilor rasiste postate pe rețelele de socializare. În mesaje, tânăra vorbea despre purtarea hijabului și își exprima opinia despre comunitatea negrilor, scrie The Independent.

Concurs de frumusețeFoto: Flickr

Vineri, pe 19 iulie, Kathy Zhu, fosta deținătoare a titlului, a declarat că organizația Miss World America (MWA) a contactat-o pentru a o anunța că au hotărât să îi retragă titlul.

„A fost adusă în atenția Miss World America (MWA) că conturile dvs. de social media conțin mesaje ofensatoare, insensibile și inadecvate", au scris oficialii MWA într-un e-mail pe care tânăra în vârstă de 20 de ani l-a făcut public.

În mesaj, organizația își prezintă ferm decizia și afirmă că eliminarea titlului de miss va fi aplicată „imediat”. De asemenea, MWA i-a cerut fetei să șteargă orice informație din care ar putea reieși că ar fi participat vreodată în concursurile de frumusețe organizate de Miss World America.

Zhu a explicat că motivul eliminării titlului a fost legat de mesajele sale în care scria despre „refuzul de a purta hijab” dar și despre „violența între persoanele de culoare”.

În prezent, tweeturile în cauză au fost șterse. Conținutul unor mesaje a putut fi dat publicității datorită capturilor de ecran efectuate înainte ca informațiile să fie șterse: „Deci îmi spuneți că hijabul este doar un accesoriu de modă și nu are tentă religioasă? Sau încercați doar să le obișnuiți pe femei să fie asuprite de islam? ", este unul dintre mesajele care au dus la revocarea titlului.

„Știați că majoritatea deceselor negrilor sunt cauzate de alți negri? Rezolvați mai întâi problemele din propria comunitate, înainte de a-i învinui pe ceilalți", mai scrisese fata.​