Hairstylist-ul Adrian Perjovschi ne sfatuieste: parul lung este in vizorul stilistilor, completat de volum pentru un look sexi, feminin, incitant. Cu cat e mai mare cu atat e mai bine asa ca, doamnelor, puneti-va pe treaba si scoateti-va armamentul: spuma de radacina, produsele de volum si chiar peria de tapat, ca sa nu mai zicem de bigudiurile mari. Nu va sfiiti, cine va putea sa reziste seductiei unui par lung si bogat?

Pentru persoanele mai visatoare, mai romantice, o tunsoare graduala va pune in valoare si mai bine miscarea parului. Filarea facuta doar la varfuri, pastrand lungimea, va accentua si mai bine feminitatea si fluiditatea, permitand totodata o ondulare mai usoara. Bretonul este in acest caz lung si tras neglijent intr-o parte.Volumul se da pe top, chiar si din tapaj, dar pastrand lungimile lejere, naturale.

Culorile indicate sunt blonduri aurii, aramii si chiar roscate, culori calde, de pamant, mahonuri elegante completate de suvite difuze, plasate strategic pentru lumina in par.

Look-ul rock-glam propune o individualizare puternica a tunsorii, disconectarile fiind si mai puternice, mai personalizate. Styling-ul se realizeaza cu orice ne permite o fixare usoara, mobile a coafurii: pasta modelanta, ceara, gel, efectul final fiind unul de abandon total, neglijenta, ca si cum abia am iesit de la un concert cu formatia noastra preferata.

Un preferat al stilistilor, dar adoptat din ce in ce mai mult de catre toata lumea, este look-ul de inspiratie etno, indiferent ca e vorba de urban gipsy, russian doll sau tribal. Asadar impletiturile fanteziste, accesoriile tematice si culorile exotice sunt la mare pret.

Tendinte in vopsirea parului:

Blondul este la putere in toate etapele sale de la blond inchis, natural la blond foarte deschis. Ceea ce conteaza este reflexul iar cel mai in voga sunt auriul (blond foarte luminos) si aramiul (blond venetian). Suvitele au de asemenea o importanta foarte mare deoarece pot schimba radical luminozitatea culorii.

Un nou concept de colorare pentru cele care s-au plictisit de suvite sau full color este asocierea a doua culori contrastante, una rece si mai inchisa dedesubt, cu una calda, mai deschisa deasupra. Se obtine astfel un efect natural de volum.

Urmand forma tunsorii, zonele duble de nuante contrastante pot fi puse in evidenta pentru a lasa sa se vada motivele alternante.

De retinut :

-Se poarta parul natural aranjat, nu foarte studiat

-Pentru seara se adopata un stil a la Grace Kelly sau Laureen Bacall, curat, ingrijit, seducator dar glacial

-Accesoriile pentru par sunt la mare cautare in special benzile, dar nu omitem nici pieptenii, beretele, esarfele, agrafele

-Cararea pe mijloc este pe val

-Luciul este esential (asa ca ingrijiti parul cu masti, serum, glossuri speciale)

-Coada de cal se poarta in continuare dar jos, la baza gatului

-Cocul de balerina este de asemenea foarte apreciat.

De evitat:

-Apectul prea aranjat al parului

-Produsele ce nu dau luciu

-Parul intins cu placa

Pentru a proba recomandarile stilistului Perjovschi, incercati coafuri virtuale aici.