Producătorul de film Harvey Weinstein a pledat nevinovat la noi acuzaţii de abuz sexual în formă agravată care i s-au adus luni, iar procesul său a fost amânat pentru luna ianuarie 2020, potrivit Associated Press, scrie Mediafax.

Harvey Weinstein la OscaruriFoto: Captura YouTube

Procesul în care producătorul de film Harvey Weinstein va fi judecat pentru agresarea sexuală a două femei trebuia să înceapă pe 9 septembrie, la un tribunal din Manhattan, New York, dar a fost amânat pentru 6 ianuarie 2020.

Procurorii care se ocupă de caz au revizuit, luni, acuzaţiile aduse lui Weinstein, astfel încât să poată include în proces şi mărturia unei a treia presupuse victime, actriţa Annabella Sciorra, cunoscută pentru rolul din serialul TV "Clanul Soprano". Actrița spune că Weinstein a violat-o în apartamentul ei din Manhattan, New York, după ce a jucat într-un film produs de acesta, în 1993.

Sciorra a făcut publică povestea ei într-un articol apărut în The New Yorker în octombrie 2017.

Weinstein nu poate fi pus sub acuzaţie pentru violarea acesteia, pentru că fapta este considerată prescrisă, potrivit legislaţiei din statul american, dar procurorii doresc să se folosească de mărturia ei pentru a demonstra că producătorul a avut un comportament de prădător sexual.

După ce Weinstein a pledat nevinovat la noile acuzații de agresiune sexuală în formă agravată, avocații acestuia au declarat pentru presă că acest caz nu se bazează pe probe puternice.

Noi documente depuse în instanţă arată că, în afară de Sciorra, procurorii vor să mai cheme ca martore alte trei femei, printre care un model italian, pentru a demonstra "un tipar al faptelor rele" săvârşite de Weinstein.

Pe 31 mai 2018, un mare juriu de la o instanță din New York l-a inculpat pe Harvey Weinstein pentru viol și alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei. Faptele datează din 2013 și 2006, iar poliția a făcut publică doar identitatea uneia dintre cele două victime, Mimi Haleyi, o fostă asistentă de producție a lui Weinstein. Potrivit autorităților americane, una dintre femei a fost violată, iar cealaltă a fost obligată să facă sex oral. Pe numele lui Weinstein au fost formulate cinci capete de acuzare, inclusiv viol, iar producătorul, care a pledat nevinovat, riscă chiar și o pedeapsă cu închisoarea pe viață, dacă va fi găsit vinovat.

Peste 70 de femei, printre care actrițe precum Rose McGowan, Angelina Jolie, Salma Hayek și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzațiile, dar este subiectul mai multor anchete ale polițiilor din Los Angeles și Londra. La New York a fost, însă, pentru prima oară când a fost și inculpat.