Peter Lindbergh, considerat unul dintre cei mai influenți fotografi din ultimii 40 de ani, care a colaborat cu publicații precum Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar și The New Yorker, a murit marți, la vârsta de 74 de ani, la Paris, potrivit BBC, scrie Mediafax.

Peter LindberghFoto: Captura video

Fotograful s-a născut în 1944, în Polonia aflată sub ocupație nazistă, și a lucrat de-a lungul timpului cu numeroși creatori de modă, colaborând inclusiv cu reviste internaționale prestigioase.

A studiat la Academia de Arte Frumoase din Berlin în anii 1960 și a fost, timp de doi ani, asistentul fotografului german Hans Lux, înainte de a-și deschide propriul studio în 1973.

În 1978 s-a mutat în Paris pentru a-și face o carieră.

În 1990, Lindbergh era celebru pentru fotografiile pe care le-a făcut modelelor Naomi Campbell și Cindy Crawford.

Recent a lucrat cu ducesa Meghan de Sussex, soția prințului Harry, la o serie de fotografii pentru numărul din septembrie al ediției britanice a revistei Vogue.

A preferat să își imortalizeze modelele în ipostaze naturale. "Urăsc retușurile. Urăsc machiajul. Spun mereu: «Demachiază-te!»", a declarat Lindbergh la începutul acestui an pentru Vogue.

"Abilitatea lui de a vedea frumusețea reală în oameni, în lume, a fost necontenită și el va continua să trăiască prin imaginile pe care le-a creat. Toți cei care l-au cunoscut, au lucrat cu el sau i-au iubit fotografiile îi vor simți lipsa", a afirmat Edward Enninfun, editor la Vogue Marea Britanie.