Documentarul "Leaving Neverland", despre presupuse abuzuri sexuale ale lui Michael Jackson, a fost unul dintre marii câştigători în prima parte a galei Creative Emmy 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, potrivit Mediafax.

Michael JacksonFoto: MichaelJackson.com

Producţia HBO "Leaving Neverland", care prezintă mărturiile a doi bărbaţi ce susţin că, atunci când erau copii, au fost abuzaţi sexual de cântăreţul Michael Jackson, a primit premiul pentru cel mai bun documentar. Filmul, care a avut premiera anul acesta, la zece ani de la decesul starului, a fost criticat de familia lui Jackson şi a stârnit noi întrebări privind moştenirea sa muzicală.

Beyonce, al cărei film despre recitalul său de la Festivalul american Coachella din 2018 "Homecoming" primise şase nominalizări la Emmy, nu a primit niciun premiu. Emisiunea lui James Corden "Carpool Karaoke" în care a apărut fostul membru The Beatles Paul McCartney a obţinut premiul pentru producţie de varieteu specială înregistrată, iar versiunea filmată a unui show de pe Broadway realizat de rockerul Bruce Springsteen a primit trofeul pentru regie în aceeaşi categorie dedicată varieteului.

"Familia Simpson/ The Simpsons" a primit premiul pentru cel mai bun serial animat, iar seria cu tematică gay "Queer Eye" a plecat acasă cu patru trofee. "Anthony Bourdain Parts Unknown", emisiunea despre călătorii şi gastronomie realizată de regretatul Anthony Bourdain, care s-a sinucis în 2018, a primit două Creative Emmy.

Artistul travestit RuPaul a primit cel de-al patrulea Emmy din carieră în categoria "cea mai bună gazdă" a unei emisiuni TV, pentru "RuPaul’s Drag Race", iar "Free Solo", premiat cu Oscarul pentru cel mai bun documentar anul acesta, a obţinut şapte trofee. Peste 80 de premii sunt acordate la gala Creative Arts Emmy Awards 2019, spectacol împărţit în două părţi, programate sâmbătă și duminică seară, la Los Angeles.

Gala Creative Arts Emmy Awards, organizată în mod tradiţional cu o săptămână înainte de decernarea premiilor Primetime Emmy, este dedicată disciplinelor tehnice din spatele producţiilor de televiziune: regie artistică, imagine, coafură, machiaj, mixaj de sunet, montaj de imagine, coregrafie, montaj de sunet, efecte speciale vizuale, cascadorii şi altele.