Actorul Cuba Gooding Jr. a pledat marți nevinovat că ar fi atins într-o manieră sexuală două femei diferite, în timp ce alte 12 spun de asemenea că au fost atinse în trecut, potrivit procurorilor districtului Manhattan, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actorul în vârstă de 51 de ani, care a fost distins cu Premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar în 1997 pentru interpretarea sa din "Jerry Maguire", este acuzat că a atins sânii unei femei în barul unui hotel din Manhattan pe 9 iunie.

Acestei prime acuzații, cunoscută din iunie, i s-a adăugat o alta săptămâna trecută: actorul este de asemenea acuzat că a atins fundul unei alte femei pe 24 octombrie 2018 într-un club de noapte din New York.

Dacă Cuba Gooding Jr. nu este acuzat oficial de nimic altceva, acuzația înregistrată marți menționează alte 12 femei, care afirmă că au fost subiectul unor molestări sexuale, uneori acompaniate de insulte, în baruri și cluburi de noapte din Los Angeles, New York și Dallas. Aceste presupuse acte au avut loc între 2001 și 2018.

Niciuna dintre aceste 12 femei nu sunt identificate, iar judecătorul va decide dacă le va permite acestora să depună mărturie la proces.

Actorul neagă acuzațiile. Cu privire la acuzația din iunie, avocații săi au spus de la început că imaginile camerelor de supraveghere de la bar arată că clientul lor nu este vinovat, dar multitudinea de mărturii cu privire la molestare riscă să complice apărarea sa.

Deocamdată nu a fost fixată data procesului. Următoarea audiere este programată pentru 13 decembrie.

Cuba Gooding Jr. a devenit cunoscut cu filmul ”Boyz'n the Hood” (1991). Acesta l-a interpretat recent pe O.J. Simpson în miniseria ”American Crime Story”.