Câțiva fani ai peliculei ”Joker” au fost loviți cu ouă în timp ce se fotografiau dansând pe scările din Bronx surprinse în film, arată comicbook.com, scrie Mediafax.

JokerFoto: Screenshot via Youtube

Imaginile care îl înfățișează pe Joaquin Phoenix dansând pe scările care leagă două străzi din cartierul newyorkez Bronx în pelicula ”Joker” au ajuns celebre. Locul în care a fost filmată scena a devenit rapid una dintre cele mai căutate destinații pentru turiștii care ajung în New York.

Locuitorii din cartier nu sunt prea încântați de afluxul de vizitatori provocat de film, așa că un localnic a decis să transmită un mesaj turiștilor de pe scară bombardându-i cu ouă.

Newyorkezul s-a filmat aruncând cu ouă în cei care își făceau poze pe scările dintre străzile Shakespeare și Anderson. Imaginile filmate de locuitorul furios îl surprind pe acesta strigându-le trecătorilor: ”Nu cheltuiți un ban în magazinul meu, dar veniți să faceți poze. Dispăreți de-aici!”.

Invazia fanilor a fost un subiect abordat și de politicianul Alexandria Ocasio-Cortez, care reprezintă zona. “Când eram mică, toată lumea ne spunea să nu ne apropiem de scările acelea sau să nu mergem singuri. Cartierul Bronx e mult mai sigur acum și mă bucur să spun asta, dar cred că mulți dintre noi ne gândim că e mai bine să «vă țineți postările de Instagram în altă parte». Scările sunt ale noastre.”, a spus aceasta pentru TMZ.

“Oamenii dansează acolo de multă vreme”, a spus politicianul care realizează că locul va rămâne o atracție turistică pentru multă vreme dar explică și că ”trebuie să fie locul nostru. Nu putem să lăsăm pe nimeni să ni-l ia”.

După lansarea filmului, zona a fost invadată de turiști, fotografi amatori și modele. Localnicii au amplasat în apropiere anunțuri care arată că ”e lipsit de respect să ne tratați comunitatea și locuitorii ca pe o oportunitate foto pentru media sociale. Aceasta e viața adevărată, nu un film și noi nu glumim [jokin´]”.

Sentimentul de frustrare al localnicilor s-a intensificat pe fondul creșterii numărului de turiști. Autoritățile din Bronx au sperat că fenomenul va fi dublat de o creștere a veniturilor pentru afacerile din zonă.

Pelicula ”Joker” a strâns deja peste 250 de millioane de dolari doar în Statele Unite, la nivel mondial, cifra urcând la peste 700 de milioane de dolari.