Celebrul costum din piele neagră purtat de actrița Olivia Newton-John în scena finală a musicalului de succes "Grease" (1978) a fost vândut pentru 405.700 de dolari, dublul sumei la care fusese estimat, la o licitație organizată de casa Julien's Auctions din Los Angeles, sâmbătă, potrivit agenției Reuters, preluată de Mediafax

Olivia Newton JohnFoto: Captura YouTube

Costumul a făcut parte dintre cele aproximativ 500 de obiecte scoase la vânzare de actrița australiană vineri şi sâmbătă. Banii strânși în urma vânzării costumului, precum și o parte din suma totală generată de licitație, respectiv 2,4 milioane de dolari, vor fi donați unui centru pentru tratarea cancerului din Australia.

La aceeași licitație, un afiș pentru filmul "Grease" semnat de Newton-John, John Travolta și alți membri ai distribuției a fost vândut pentru 64.000 de dolari, iar rochia roz cu care actrița a mers la premiera de la Los Angeles a fost adjudecată pentru 18.750 de dolari.

La sfârșitul anului trecut, actrița și cântăreața australiană de origine britanică Olivia Newton-John, în vârstă de 71 de ani, a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer pentru a treia oară, în ultimele trei decenii. Actrița a spus că tratează acest cancer, care i-a fost descoperit la baza coloanei vertebrale, cu medicamente "moderne", dar și cu remedii naturale.

Newton-John a devenit celebră cu rolul Sandy din musicalul "Grease", în care a jucat alături de John Travolta, Stockard Channing şi Jeff Conaway. Lansat în vara anului 1978, filmul "Grease" a obţinut încasări de aproape 400 de milioane de dolari pe plan mondial, rămânând mult timp musicalul cu cele mai mari câştiguri din toate timpurile.

De atunci, artista a lansat și numeroase piese de succes.

Născută pe 26 septembrie 1948, ea a fost recompensată cu patru premii Grammy şi nominalizată la trofeul Globul de Aur, pentru rolul din filmul "Grease" (1978).

Newton-John a fost diagnosticată prima dată cu cancer mamar, în 1992, şi este o susţinătoare a campaniilor pentru lupta împotriva acestei boli şi a celor pentru drepturile animalelor. De altfel, artista a înființat în Melbourne, Australia, Olivia Newton-John Cancer Wellness Research Center.

A doua oară când a fost diagnosticată cu cancer, tot mamar, dar care se extinsese spre un umăr, a fost în 2013.

După cel de-al treilea diagnostic, actrița, care locuiește în prezent în SUA, a spus că a apelat și la un tratament cu ulei de canabis, contra durerilor, adăugând că speră ca în viitor remediul să fie disponibil și în țara ei natală.