Cânătreții Beyoncé și Jay-Z nu s-au ridicat de pe scaun pe tot parcursul interpetării imnului național al Americii în cadrul celei de-a 54 ediții a Super Bowl, desfășurată în Miami pe 02.02.2020. Gestul a fost surprins de câțiva participanți la Super Bowl și imaginile au fost distribuite pe Twitter, atrăgând atenția presei, notează The Independent.

Beyonce si Jay-zFoto: Wikipedia

În ultimii ani, fotbalul american a fost „zguduit” de proteste non-violente. Fundașul Colin Kaepernick a îngenunchiat în semn de protest în vara anului 2016 în timpul intonării imnului. Kaepernick a ales să facă acest gest pentru a protesta față de brutalitatea poliției și față de nedreptatea rasială.

„Atunci când va avea loc o schimbare semnificativă și atunci când voi simți că acel steag reprezentă ceea ce ar trebui să reprezinte, iar când țara aceasta va reprezenta oamenii așa cum ar trebui, atunci voi sta în picioare”, a declarat jucătorul de fotbal american într-un interviu mai vechi.

Acțiunea lui Kaepernick a declanșat un val de proteste în rândul jucătorilor, preponderent în rândul celor afro-americani. Jay-Z și Beyoncé și-au exprimat susținerea pentru Kaepernick în trecut.