​În încercarea de a reduce consumul de plastic, mulți consumatori aleg să investească în versiuni reutilizabile ale articolelor de zi cu zi, cum ar fi sticlele de apă. Astfel, casa de modă Chanel a scos pe piață sticle de apă pe care le vând pentru suma de 4.410 de lire sterline, echivalentul a 5.750 de dolari americani, notează The Independent.

Sticla ChanelFoto: Captura YouTube

Noua sticlă de lux marca Chanel vine acoperită de o husă neagră din piele de miel matlasată, pe care apare logo-ul casei de modă. Husa are și un mâner lung din aur, care o face să semene cu o geantă.

Sticla de apă a fost scoasă la vânzare în luna noiembrie, însă de curând a ajuns și în magazinele din Marea Britanie, unde aproape că s-a vândut complet.

Chanel a vândut pentru prima dată sticle de apă în anul 1994, când Claudia Schiffer și Carla Bruni erau modelele celebrului brand de îmbrăcăminte. Acum, sticla din 1994 poate valora până la 8.500 de lire sterline.

Sticla Chanel nu este cea mai scumpă sticlă vândută vreodată. Sticla Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani a fost vândută pentru suma de 45.000 de lire sterline.