Kirk Douglas s-a stins miercuri la vârsta de 103 ani, potrivit unei declarații acordate de către fiul său, Michael Douglas, revistei People, anunță Reuters.

Kirk Douglas alaturi de Ronald ReaganFoto: Casa Alba

„Cu uriașă tristețe eu împreună cu frații mei anunțăm că Kirk Douglas a plecat dintre noi, la vârsta de 103 ani”, a afirmat Michael Douglas pentru revista People și într-o postare pe Facebook.

„Pentru lume, el a fost o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor care a trăit până în anii săi de aur, un umanitarian a cărui dedicație pentru justiție și cauzele în care credea a stabilit un standard la care noi toți să aspirăm”, a adăugat Douglas.

„Viața lui Kirk a fost trăită din plin și acesta lasă în urmă o moștenire în lumea cinematografică care va dăinui pentru generațiile care vor urma, alături de un istoric ca un filantrop recunoscut care a lucrat să ajute publicul și să aducă pace planetei”, a mai spus Michael, adăugând că este „atât de mândru” să fie fiul tatălui său.

Kirk Douglas a făcut parte din mai bine de 90 de filme într-o carieră care s-a întins de-a lungul a șapte decenii iar pelicule ca „Spartacus” sau „Vikingii” l-au consacrat drept una din cele mai mari vedete ale anilor '50 și '60.

Michael Douglas a mai adăugat că este mai mândru de tatăl său decât de orice film în care a jucat.