Retailerul american de modă L Brands se apropie de încheierea unui acord în privinţa vânzării Victoria's Secret către fondul de investiţii Sycamore Partners, potrivit Mediafax care citează CNBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sycamore, cu sediul în New York, care administrează active de aproximativ 10 miliarde de dolari, este specializată în valorificarea reţelelor de magazine clasice cum sunt Staples, Talbots şi Nine West.

Acţiunile L Brands au crescut cu 1,5% luni dimineaţă.

Informațiile privind posibila vânzare apar după ce Wall Street Journal a raportat luna trecută că firmele au purtat discuţii, iar CEO-ul L Brands, Les Wexner - cel mai longeviv CEO din S&P 500 - a avut în vedere demisia.

Wexner se luptă cu criticile pentru relaţia strânsă cu miliardarul pedofil Jeffrey Epstein, care i-a gestionat averea timp de aproximativ 20 de ani.

Victoria’s Secret are, de asemenea, probleme, după ce un articol recent din New York Times a descris practicile de hărţuire sexuală şi intimidare din cadrul companiei, incluzând plângerile privind conduita inadecvată a fostului şef de marketing Ed Razek. Peste 100 de modele au semnat, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă către şeful Victoria`s Secret, John Mehas, în care Razek şi Wexner sunt acuzaţi că au încurajat o cultură misogină.