„Fast 9” și-a amânat cu un an data apariției în cinematografe datorită epidemiei coronavirusului Covid-19, anunță Variety.

Fast 9Foto: Captura YouTube

Universal Studios, compania care deține franciza „Fast and Furious”, a luat decizia datorită răspândirii rapide a coronarovirusului și impactului pe care aceasta îl are asupra asupra economiei globale și industriei cinematografice.

Cinematografele rămân închise în Italia, Coreea de Sud și China, unde epidemia s-a răspândit cel mai rapid, făcând cele mai multe victime. Decizia vine și pe fondul unei așteptări tot mai mari ca acestea să fie închise și în Statele Unite, pe măsura creșterii în intensitate a epidemiei pe teritoriul american.

Noua dată de lansare urmează să fie în 2 aprilie 2021 în Statele Unite și în cursul aceleiași luni la nivel global.

Anunțul a fost făcut de către actorul Vin Diesel pe social media.

„Simțim toată dragostea și anticiparea pentru următorul capitol din saga noastră”, a scris acesta. „De aceea e cu atât mai dificil să vă anunțăm că suntem nevoiți să mutăm data lansării filmului. A devenit clar că nu va fi posibil pentru toți fanii din lume să vadă filmul în luna mai”.

„Deși știm că este o dezamăgire să trebuiască așteptat puțin mai mult, decizia a fost luată având în gând siguranța tuturor ca principal considerent”, a adăugat actorul.