Donatella Versace și fiica ei Allegra au donat 200.000 de euro Spitalului San Raffaele din Milano, pentru a ajuta instituția în lupta cu pandemia COVID-19, transmite Mediafax citând publicația Elle.

HotNews.roFoto: Hotnews

Versace, în vârstă de 67 de ani, și fiica ei de 33 de ani au anunțat că banii vor merge la departamentul de terapie intensivă al spitalului. Instituția a cerut ajutorul publicului după ce a fost depășită de numărul foarte mare de pacienți bolnavi de COVID-19 care au fost internați.

„În timpuri ca acestea este important să fim uniți și să îi ajutăm cum putem pe toți cei care sunt pe linia frontului, luptând zilnic pentru a salva sute de vieți”, a declarat, într-un comunicat, Donatella Versace.

Încă aproape 3.500 de oameni au fost infectaţi cu virusul care provoacă boala COVID-19 în Italia, în ultimele 24 de ore, ceea ce duce numărul total al îmbolnăvirilor la 21.157. În aceeaşi perioadă, autorităţile au anunţat 175 de decese noi, cu un bilanţ total de 1.441 de morți.

Și alte celebrități din Italia s-au implicat în lupta cu pandemia. Creatoarea de modă Chiara Ferragni și soțul ei au strâns 3,6 milioane de euro pe platforma de crowdfunding GoFundMe. Cuplul a donat, de asemenea, 100.000 de euro, tot Spitalului San Raffaele.

Peste 5.800 de oameni au murit în întreaga lume din cauza COVID-19, iar aproape 156.000 de persoane au fost infectate cu virusul apărut în orașul chinez Wuhan la sfârșitul anului trecut.