Creatorii de costume din Marea Britanie, care în mod normal îmbracă actorii din seriale și filme ca Downton Abbey, Game of Thrones sau Batman, și-au unit forțele pentru a face halate medicale pentru medicii care luptă cu pandemia coronavirus, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lucrând în unele cazuri din bucătării sau poduri, echipa se zbate să producă uniforme pentru medicii și personalul medical aflat în prima linie a luptei cu pandemia COVID.

În jur de 150 de creatori de costume lucrează la halate și alte articole necesare personalului NHS, incluzând unii care în trecut au lucrat la producții Star Wars, Outlander și Doctor Who.

„Avem cea mai fenomenală rețea de creatori de costume din lume care ne ajută”, a declarat Dulcie Scott, una dintre coordonatoarele efortului.

La două săptămâni de la lansarea inițiativei pe GoFundMe prin care sperau să strângă 1.500 de lire sterline, echipa a primit donații de peste 44 000 de lire, lucrând la producerea a 6 000 de halate medicale.

„Am depășit orice mi-aș fi putut imagina”, a afirmat Scott.

Într-o altă situație o fabrică producătoare de perdele a donat materialul iar șefii fabricii închise de izbucnirea pandemiei lucrează la tăierea materialelor.

„Te face să te simți extraordinar și mi-a redat încrederea în oameni și cred că este minunat”, a spus Dulcie Scott, adăugând însă că „ți se rupe inima să vezi ce nevoie mare este”.

Izbucnirea pandemiei COVID-19 a declanșat o explozie a cererii pentru echipamente medicale de la ventilatoare la halate și măști, determinând în Marea Britanie voluntari individuali, soldați, echipe de Formula 1 sau giganți ca Rolly Royce să se alăture efortului de a suplini lipsurile.