Actriţa franceză Patricia Millardet, interpreta judecătoarei Silvia Conti din celebrul serial italian de televiziune "Caracatiţa", a murit luni din cauza unui infarct în spitalul San Camillo din Roma la vârsta de 63 de ani, informează news1.news.

Patricia MillardetFoto: Captura Facebook

Născută în 1957 în oraşul Mont-de-Marsan din sud-vestul Franţei, Patricia Millardet împlinise vârsta de 63 de ani pe 24 martie.

În Italia, unde locuia de la sfârşitul anilor 1980, artista a devenit cunoscută publicului larg după ce a interpretat-o pe curajoasa şi incoruptibila judecătoare Silvia Conti în serialul de televiziune "Caracatiţa" din 1989 până în 2001.

Pe parcursul carierei sale, a jucat roluri principale în mai multe producţii cinematografice şi de televiziune. Unul dintre primele ei roluri a fost cel din filmul "The Time of Apples 2" în 1982. A debutat în industria italiană de film şi televiziune în 1987 în lungmetrajul TV "Assicurazione sulla morte", regizat de Carlo Lizzani.

În 1990, a interpretat un rol principal în filmul "Il sole anche di notte", regizat de Paolo şi Vittorio Taviani, însă celebritatea i-a fost adusă de evoluţia sa din serialul "Caracatiţa", difuzat de postul RAI.

De-a lungul anilor, a participat la numeroase producţii de film şi televiziune. Între 2001 şi 2003 s-a aflat printre protagoniştii serialului de ficţiune "Il bello delle donne", difuzat de Canale 5, în care a interpretat personajul Angelina Brusa, susține Agerpres.