​Actriţa şi cântăreaţa Jennifer Lopez şi compania ei Nuyorican Productions au fost acţionate în judecată de un fotograf pentru încălcarea drepturilor de autor.

HotNews.roFoto: Hotnews

În documentele obţinute de Billboard, avocatul Richard Liebowitz - în numele fotografului newyorkez Steve Sands - susţine că artista a folosit şi publicat pe Instagram, pentru a-şi promova brandul, una dintre imaginile lui Sands fără a avea permisiunea lui.

Fotograful cere despăgubiri de 150.000 de dolari.

„Acesta este un exemplu de celebrităţi care folosesc fără permisiune poze ale fotografilor pentru a se promova în social media. Numărul de aprecieri primite de fotografie împreună cu urmăritorii din social media reprezintă o unealtă de comercializare a postărilor lor”, a spus Liebowitz.

Fotografia în cauza a fost partajată în iunie 2017 pe contul cântăreţei urmărit de aproximativ 120 de milioane de utilizatori Instagram şi a primit peste 600.000 de aprecieri. Imaginea a fost înlăturată de pe pagină.

Avocatul lui Sands a mai spus că Lopez „nu are şi nu a avut niciodată permisiunea de a reproduce, prezenta, distribui sau folosi fotografia”.

Procesul a fost deschis pe 20 aprilie, la New York, informează News.ro.