Netflix a anunțat, miercuri, că intenționează să împrumute circa 1 miliard de dolari, la o zi după ce compania de streaming și-a dublat estimări privind numărul noilor clienți, anunță Mediafax citând Reuters.

NetflixFoto: Hotnews

Compania intenționează să finanțeze producții originale, să cumpere conținut și pentru alte posibile achiziții, într-un moment în care studiourile majore din SUA opresc producția și întârzie lansările de filme, din cauza blocajelor cauzate de coronavirus.

Cele mai multe programe pentru 2020 și o mare parte din cele pentru 2021 au fost deja filmate și se află în post-producție, a declarat, marți, directorul de conținut Ted Sarandos, adăugând că compania lucra la peste 200 de astfel de proiecte.

Piața a devenit mai competitivă odată cu debutul Disney + al lui Walt Disney Co și cu alți noi rivali. Acest lucru a determoinat Netflix să-și extindă agresiv conținutul și să caute creșteri peste hotare.

Compania, care are o datorii de aproximativ 15 miliarde de dolari, a strâns ultima dată 2 miliarde de dolari în octombrie 2019.