Cântăreaţa şi actriţa britanică Marianne Faithfull, diagnosticată cu Covid-19, a fost externată după trei săptămâni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Faithfull, în vârstă de 73 de ani, a fost tratată într-un spital din Londra.

Un reprezentant al ei a transmis că va continua să se recupereze în Londra. El a mai spus că Marianne Faithfull mulţumeşte personalului medical care a îngrijit-o şi, „fără îndoială, i-a salvat viaţa”.

Ea a fost internată pe 4 aprilie, după ce a prezentat primele simptome, iar infecţia i-a provocat o pneumonie.

În ultimii ani, Marianne Faithfull s-a luptat cu mai multe afecţiuni, între care Hepatita C şi cancer de sân, iar în perioada 1970 – 1980, cu dependenţa de droguri, inclusiv heroină.

Marianne Faithfull a apărut în lumina reflectoarelor în 1964, ca apropiată a trupei The Rolling Stones. Jagger şi Keith Richards au compus single-ul ei de debut, „As Tears Go By”, lansat în acelaşi an. Era căsătorită cu Dunbar, cu care avea un fiu, când forma împreună cu Jagger unul dintre cele mai cunoscute cupluri. Cei doi s-au despărţit în 1970.

Faithfull a luptat o vreme cu dependenţa de droguri, ajungând, la începutul anilor 1970, să trăiască pe străzi. A încercat chiar să se sinucidă, când a pierdut custodia fiului ei. În 1971, ea l-a întâlnit pe de producătorul Mike Leander, iar cariera ei a fost relansată în 1979, cu albumul „Broken English”.

A colaborat apoi cu producători ca Hal Willner pentru albumul „Strange Weather” (1987), cu Angelo Badalamenti (producător muzical al „Twin Peaks”), pentru „A Secret Life” (1995) şi a înregistrat frecbent compoziţii ale lui Kurt Weill. Ea a fost invitată de trupa Metallica să cânte refrenul piesei „The Memory Remains” (1997). În anii 2000, Faithfull a lansat două albume, „Kissin’ Time” şi „Before the Poison”, pentru care a colaborat cu Beck, PJ Harvey, Nick Cave, Damon Albarn (Blur, Gorillaz) şi Billy Corgan (Smashing Pumpkins). Mai târziu, a reluat colaboarea cu Willner. Cel mai recent album al ei, „Negative Culpability”, a apărut în 2018.

În luna februarie a acestui an a fost anunţat că actriţa Lucy Boynton, cunoscută din lungmetrajul „Bohemian Rhapsody”, va interpreta rolul Marianne Faithfull într-un film dedicat cântăreţei şi actriţei, regizat de Ian Bonhôte, susține News.ro.