De cateva saptamani se discuta cine va lua Oscarul pentru cel mai bun actor si actrita. Majoritatea pariurilor au fost facute pe Daniel Day-Lewis, respectiv Julie Christie, dar dar suntem deja obisnuiti cu rasturnarile de situatie care au loc in seara covorului rosu.

Holywood-ului ii plac surprizele, iar specialistii cred ca si George Clooney, alaturi de mai putin cunoscuta frantuzoaica Marion Cotillard ar putea sa se apuce si ei de discursurile de multumire.

"La premiile Oscar nu exista certitudini. Hollywood-ul este plin de oameni care se contrazic singuri, schimbandu-si parerea de la o zi la alta", spune Tom O'Neil, ziarist pentru theenvelope.com.

Day-Lewis (50 de ani) pare sa fie preferat de votantii americani. A castigat un Oscar pentru rolul din "Piciorul meu stang" (1989) si a mai fost nominalizat de doua ori pentru "In numele tatalui" si "Gangs of New York". Anul acesta a fost nominalizat pentru rolul sadic din drama "There will be blood".

Pana acum, Clooney nu a mai fost nominalizat pentru rolul principal, cu exceptia acestui an, cand joaca un rol negativ in "Michael Clayton". "Ramane de vazut cat de innebunit este Hollywood-ul dupa Clooney", spune O'Neil.

Alti nominalizati la cel mai bun rol masculin sunt Johnny Depp ("Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street"), Tommy Lee Jones ("Into the Valley of Elah") si Viggo Mortenson ("Eastern Promises") .

Julie Christie (66 de ani) a atras multe comentarii pozitive dupa ce a interpretat rolul unei femei bolnave de Alzheimer in "Away form her". A castigat deja premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol dramatic la Globurile de Aur.

"Este un film bun care descrie realist o problema sociala, chiar daca se spune ca femeile de o anumita varsta nu mai primesc roluri bune", spune Emanuel Levy, autorul cartii "All about Oscar".

Christie a fost nominalizata pentru a patra oara la Oscar si pare hotarata sa se intoarca acasa cu cea de-a doua statueta din intreaga cariera. Primul Oscar l-a castigat acum 42 de ani pentru rolul din "Darling".

Alte concurente ale actritei sunt nou-venita Ellen Page, pentru rolul sarcasticei adolescente gravide din "Juno", Laura Linney ("The Savages") si Cate Blanchett (("Elizabeth: The Golden Age").

sursa: news.yahoo.com