​Are în spate o carieră impresionantă de 64 de ani și o căsătorie de 54. Este considerată una dintre reginele muzicii country, iar de-a lungul carierei a compus undeva peste 3.000 de melodii. A cunoscut consacrarea mondială în special datorită piesei "Jolene". Dolly Parton este un nume important în istoria muzicii, iar povestea vieții ei poate fi oricând subiect de film.

Dolly Parton in tinereteFoto: Instagram

Nuntă în anonimat

S-au cunoscut atunci când Dolly avea 18 ani, iar doi ani mai târziu (în 1966) s-au căsătorit. La eveniment, în afară de preot și cei doi miri, a fost de față doar mama lui Dolly.

A fost "dragoste la prima vedere", după cum povestește Dolly despre începuturile relației cu Carl Dean. S-au întâlnit în fața unei spălătorii, iar povestea lor de iubire rezistă și în zilele noastre.

Cu toate că recunoaște că a existat și un moment mai dificil în căsnicie (o aventură), Dolly spune că cei doi soți au găsit puterea și motivația de a merge pe același drum împreună.

Iepuraș Playboy

A primit de mai multe ori propunerea de a poza nud în revista Playboy, dar a refuzat de fiecare dată. Tot ce au putut obține reprezentanții celebrei publicații a fost o prezență pe coperta din octombrie 1978: Dolly a fost îmbrăcată în iepuraș.

Sursa foto: Playboy

A patra dintr-o familie cu 12 copii

Dolly a fost al patrulea copil dintr-o familie cu alți 11 frați: Willadeene, David, Denver, Bobby, Stella, Cassie, Randy, Larry, Floyd, Frieda și Rachel. A vorbit de multe ori despre copilăria chinuită de care a avut parte, ea fiind printre altele și "mamă" pentru toți frații mai mici decât ea.

Un sac cu fulgi de ovăz, plata la naștere

S-a născut în Tennessee într-o familie a unui fermier care cultiva tutun, iar plata doctorului la venirea pe lume a lui Dolly a fost făcută cu ajutorul unui sac cu fulgi de ovăz. De altfel, artista a spus în nenumărate rânduri că erau "săraci lipiți pământului".

Nu are copii, iar de fiecare dată când a fost întrebată despre acest lucru a răspuns: "Dumnezeu a avut alte planuri cu mine, a vrut să fiu mama tuturor".

Este nașa de botez a celebrei Miley Cyrus, una dintre artistele cu mare priză la publicul tânăr al vremurilor. De altfel, pe Youtube există o variantă a melodiei "Jolene" interpretată de Miley.

Secretul căsniciei de peste 50 de ani: distanța

Într-o lume plină de tentații, Dolene a povestit care a fost cheia succesului căsniciei. De-a lungul timpului, Carl a fost văzut de doar câteva ori la spectacolele susținute de soție. "M-a sprijinit mereu necondiționat, este cel mai mare fan al meu", a spus artista despre absența soțului de la concerte.

Și totuși, cum poate rezista o căsnicie 54 de ani (iar numărătoarea continuă)? Dolly a oferit un răspuns și pentru această întrebare: și-au oferit libertatea necesară.

"Mereu am glumit și am râs când oamenii m-au întrebat care este cheia căsătoriei mele și a iubirii pe care ne-o purtăm de atâta vreme. Întotdeauna am spus răspicat: ! Este mult adevăr în ceea ce vă spun. Eu călătoresc mult, dar ne bucurăm cu adevărat de orice lucru minor pe care îl facem împreună".

În 1999 a fost adăugată în Hall of Fame-ul muzicii country.

De asemenea, un lucru mai puțin cunoscut "I Will Always Love You", melodie făcută celebră de Whitney Houston, este o creație marca Dolly.

Filmul vieții lui Dolly Parton:

Jolene, melodia cea mai cunoscută a artistei:

Miley Cyrus, Jolene:

Cum arată artista în prezent (74 de ani):

View this post on Instagram

Hey! I know her \uD83D\uDE09

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton) on

Dolly Parton, în tinerețe:

View this post on Instagram

Who thinks we should bring this hairstyle back?

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton) on