​Are în spate o carieră impresionantă de 64 de ani și o căsătorie de 54. Este considerată una dintre reginele muzicii country, iar de-a lungul carierei a compus undeva peste 3.000 de melodii. A cunoscut consacrarea mondială în special datorită piesei "Jolene". Dolly Parton este un nume important în istoria muzicii, iar povestea vieții ei poate fi oricând subiect de film.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nuntă în anonimat

S-au cunoscut atunci când Dolly avea 18 ani, iar doi ani mai târziu (în 1966) s-au căsătorit. La eveniment, în afară de preot și cei doi miri, a fost de față doar mama lui Dolly.

A fost "dragoste la prima vedere", după cum povestește Dolly despre începuturile relației cu Carl Dean. S-au întâlnit în fața unei spălătorii, iar povestea lor de iubire rezistă și în zilele noastre.

Cu toate că recunoaște că a existat și un moment mai dificil în căsnicie (o aventură), Dolly spune că cei doi soți au găsit puterea și motivația de a merge pe același drum împreună.

Iepuraș Playboy

A primit de mai multe ori propunerea de a poza nud în revista Playboy, dar a refuzat de fiecare dată. Tot ce au putut obține reprezentanții celebrei publicații a fost o prezență pe coperta din octombrie 1978: Dolly a fost îmbrăcată în iepuraș.

Sursa foto: Playboy

A patra dintr-o familie cu 12 copii

Dolly a fost al patrulea copil dintr-o familie cu alți 11 frați: Willadeene, David, Denver, Bobby, Stella, Cassie, Randy, Larry, Floyd, Frieda și Rachel. A vorbit de multe ori despre copilăria chinuită de care a avut parte, ea fiind printre altele și "mamă" pentru toți frații mai mici decât ea.

Un sac cu fulgi de ovăz, plata la naștere

S-a născut în Tennessee într-o familie a unui fermier care cultiva tutun, iar plata doctorului la venirea pe lume a lui Dolly a fost făcută cu ajutorul unui sac cu fulgi de ovăz. De altfel, artista a spus în nenumărate rânduri că erau "săraci lipiți pământului".

Nu are copii, iar de fiecare dată când a fost întrebată despre acest lucru a răspuns: "Dumnezeu a avut alte planuri cu mine, a vrut să fiu mama tuturor".

Este nașa de botez a celebrei Miley Cyrus, una dintre artistele cu mare priză la publicul tânăr al vremurilor. De altfel, pe Youtube există o variantă a melodiei "Jolene" interpretată de Miley.

Secretul căsniciei de peste 50 de ani: distanța

Într-o lume plină de tentații, Dolene a povestit care a fost cheia succesului căsniciei. De-a lungul timpului, Carl a fost văzut de doar câteva ori la spectacolele susținute de soție. "M-a sprijinit mereu necondiționat, este cel mai mare fan al meu", a spus artista despre absența soțului de la concerte.

Și totuși, cum poate rezista o căsnicie 54 de ani (iar numărătoarea continuă)? Dolly a oferit un răspuns și pentru această întrebare: și-au oferit libertatea necesară.

"Mereu am glumit și am râs când oamenii m-au întrebat care este cheia căsătoriei mele și a iubirii pe care ne-o purtăm de atâta vreme. Întotdeauna am spus răspicat: ! Este mult adevăr în ceea ce vă spun. Eu călătoresc mult, dar ne bucurăm cu adevărat de orice lucru minor pe care îl facem împreună".

În 1999 a fost adăugată în Hall of Fame-ul muzicii country.

De asemenea, un lucru mai puțin cunoscut "I Will Always Love You", melodie făcută celebră de Whitney Houston, este o creație marca Dolly.

Filmul vieții lui Dolly Parton:

Jolene, melodia cea mai cunoscută a artistei:

Miley Cyrus, Jolene:

Cum arată artista în prezent (74 de ani):

View this post on Instagram

Hey! I know her \uD83D\uDE09

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton) on

Dolly Parton, în tinerețe:

View this post on Instagram

Who thinks we should bring this hairstyle back?

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton) on