Partea a patra a seriei Matrix va avea lansarea întârziată cu aproximativ un an din cauza pandemiei, care a afectat filmările. Numele pe care îl va avea pelicula nu a fost dezvăluit încă, procesul de producție având doar numele ”Proiectul Înghețata”

HotNews.roFoto: Hotnews

Noul lungmetraj din franciza "Matrix" nu va ajunge în cinematografe înainte de 1 aprilie 2022, întrucât studiourile Warner Bros. au amânat cu un an data lansării, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Filmul urma să fie lansat la 21 mai 2021, însă după mai multe luni fără posibilitatea de a relua producţia, responsabilii proiectului au decis să acorde mai mult timp filmărilor care vor fi reluate probabil luna viitoare la Berlin.

Anunţul intervine după ce Warner Bros. a decis amânarea lansării "Tenet" noul film al lui Christopher Nolan care va avea premiera la 31 iulie, la două luni după data iniţială prevăzută pentru 17 iunie.

Perioada de amânare va fi şi mai mare pentru filmul "Wonder Woman 1984", a cărui premieră prevăzută pentru 5 iunie a fost mutată la 14 august şi care va fi lansat în final la 2 octombrie. În timp ce "Godzilla vs. Kong" va fi lansat la data la care era prevăzut "Matrix 4", pe 21 mai 2021.

Premiera cea mai aşteptată rămâne cea a noului film "Tenet" urmărită cu mare atenţie la Hollywood, fiind considerată prima de mare importanţă după ce criza sanitară generată de noul coronavirus a ţinut închise cinematografele din întreaga lume timp de mai multe luni.

Deşi restul studiourilor şi-au amânat lansările cele mai importante, Nolan şi Warner Bros. au susţinut ferm data de 17 iulie pentru "Tenet", mizând pe faptul că va fi primul mare proiect hollywoodian care va vedea lumina zilei după izolarea dictată de pandemie.