Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronului britanic, a sărbătorit în cadru privat duminică împlinirea a 38 de ani, informează DPA, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kensington Palace a postat pe Twitter o nouă fotografie a lui William cu cei trei copii ai săi: prinţul George, de 6 ani, prinţesa Charlotte, de 5 ani, şi prinţul Louis, de 2 ani. Se precizează că fotografia a fost făcută la începutul acestei luni de soţia lui William, Kate, ducesa de Cambridge, în vârstă de 38 de ani.

William este al doilea la rând pentru a-i succeda bunicii sale, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, după tatăl său, prinţul Charles, în vârstă de 71 de ani.

El este fiul cel mare al lui Charles şi al regretatei Diana, Prinţesa de Wales, care a murit într-un accident de maşină în 1997.

Charles a postat duminică pe contul de Twitter al reşedinţei sale, Clarence House, o fotografie, făcută tot de Kate, în care William îi cuprinde umerii cu braţul.

"Îi doresc o zi de naştere foarte fericită ducelui de Cambridge astăzi!", a scris Charles, folosind un alt titlu oficial al lui William.

Şi Palatul Buckingham i-a urat lui William pe Twitter aniversare fericită, postând o fotografie a lui William şi a celor trei copii ai săi într-un leagăn, imagine de asemenea surprinsă de Kate.

William a servit în forţele armate britanice timp de şapte ani şi jumătate, pe când avea 20 de ani, antrenându-se ca pilot de elicopter.

În ultimii ani, şi-a crescut vizibilitatea în calitate de susţinător al sănătăţii mintale, persoanelor fără adăpost, conservării naturii şi altor organizaţii de caritate.