Actorul şi prezentatorul TV american Jimmy Kimmel şi-a cerut marţi scuze pentru o serie de imitaţii rasiste ale unor vedete afro-americane prin aşa-numita tehnică "blackface", pentru care a fost aspru criticat în ultimele zile pe reţelele de socializare, relatează EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

"O perioadă lungă de timp am fost reticent să abordez această temă pentru că ştiam că dacă fac acest lucru ar fi fost considerat drept o victorie pentru cei care îşi prezintă slab scuzele şi care îi determină pe unii lideri să le folosească drept pretext pentru a ne dezbina. Această amânare a fost o greşeală", a declarat Jimmy Kimmel într-un comunicat preluat de mass-media americane.

"Nu există nimic mai important pentru mine decât respectul lor şi le cer scuze celor care s-au simţit răniţi sau ofensaţi de machiajul ("blackface") pe care l-am purtat sau de cuvintele pe care le-am spus", a precizat prezentatorul show-ului "Jimmy Kimmel Live!".

Criticile la adresa lui Jimmy Kimmel se refereau la o serie de apariţii comice ale actorului şi prezentatorului TV în care acesta avea faţa vopsită în negru pentru a-i imita, de exemplu, pe fostul jucător de baschet Karl Malone şi pe vedeta de televiziune Oprah Winfrey, ambii fiind afro-americani, potrivit Agerpres.