S-a retras din tenisul profesionist la finalul lunii februarie, iar în ultima perioadă s-a bucurat mai mult de lucrurile care nu îi erau permise atunci când era o jucătoare activă. Maria Sharapova a explicat ce dieta specială urmează pentru a se menține și cum a început să folosească un cadou pe care îl credea la un moment dat inutil.

HotNews.roFoto: Hotnews

A avut mereu grijă de cum arată, aspectul fizic ajutând-o din plin să adune bani și capital de imagine. Chiar dacă s-a retras din sportul de performanță, Masha continuă să respecte dieta care a ajutat-o în carieră.

Mereu a avut grijă de corpul ei

Într-un interviu acordat tennisworldusa, Sharapova a povestit ce mănâncă dimineața, o dietă pe care a urmat-o de-a lungul anilor petrecuți în circuitul WTA.

"Ceea ce pui în organismul tău va fi mereu extrem de important. Am învățat multe lecții de-a lungul carierei și o dietă bună și sănătoasă face parte dintre ele. Întotdeauna am grijă de corpul meu.

Nu trebuie să conteze dacă ești un sportiv profesionist sau lucrezi într-un birou, alimentația e foarte importantă" - Maria Sharapova.

Meniul de dimineață, foarte important pentru toată ziua

"Mereu mi-a plăcut să încep ziua într-un stil sănătos. Beau multă apă cu lămâie - am făcut asta toată cariera - apoi completez cu un smoothie verde cu kale, din nou lămâie, spanac și uneori puțin măr sau avocado. Totul este completat cu un toast cu secară", a precizat Masha în legătură cu micul dejun.

Spre deosebire de acum câteva luni, Sharapova spune că nu mai este la fel de strictă în restul zilei, nu se mai gândește la cum să facă rost de "combustibil" pentru organism la fel precum în perioada în care juca în circuitul WTA.

Cadoul pe care credea că nu-l va folosi vreodată

Timpul liber i-a oferit plăcerea de a conduce de-a lungul Coastei Pacificului și de a-și îmbunătăți abilitățile de gătit. Rusoaica spune că a primit la un moment dat în carieră o mașină de făcut înghețată, un cadou pe care l-a considerat mult timp inutil.

"Cineva mi-a oferit acum câțiva ani o mașină de făcut înghețată pe care am crezut că nu o voi folosi vreodată. Dar cu tot acest timp liber suplimentar (n.r. face referire și la perioada de izolare din cauza Covid-19) am folosit-o și am făcut propria înghețată. A fost surprinzător de bună", a conchis Sharapova.

A ajuns pe locul 1 în lume pe 22 august 2005, iar de-a lungul carierei a câștigat 33 de titluri WTA. Doar din tenis și-a rotunjit conturile cu $38.777.962.

A cucerit de-a lungul timpului toate turneele de Grand Slam: Australian Open (2008), Roland Garros (2012, 2014), Wimbledon (2004) și US Open (2006).

Cum arată în prezent Maria Sharapova, la 33 de ani:

View this post on Instagram

\uD83E\uDD0D\uD83E\uDD0E

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on