Se pregătește o serie despre viața actriței Sylvia Kristel, cunoscută pentru rolul său din saga erotică „Emmanuelle”, a anunțat miercuri unul dintre producătorii săi, francezul Marc Missonnier, confirmând informațiile din revista Variety, potrivit AFP.

EmmanuelleFoto: Captura

"Mândru să anunț unul dintre noile proiecte ale lui @ LincolnProdTV: #Sylvia adaptat din viața Sylviei Kristel și scrisă de Bénédicte Charles și Olivier Pouponneau", a spus producătorul pe rețelele de socializare.

Această serie din șase episoade ar trebui să se bazeze pe autobiografia actriței olandeze, care devenise la 22 de ani, în anii '70, fantezia a milioane de spectatori datorită rolului principal din filmul „Emmanuelle”, adaptarea romanului cu același titlu, Emmanuelle Arsan.

Decedată în 2012, actrița a avut un final de viață marcat de droguri și alcool. Aceasta suferea de cancer la gat si a urmat un tratament contra metastazelor hepatice. În 2006, ea și-a publicat autobiografia sub titlul „Naked”.

Deja prezent pe platforma Amazon, „Emmanuelle” (1974), produs de Just Jaeckin, este disponibil pe Netflix încă de miercuri.

După producţii de Charlie Chaplin, François Truffaut şi Jacques Demy, "Emmanuelle", filmul erotic cult al anilor 1970, va putea fi văzut din 1 iulie pe platformă.

Filmul lui Just Jaeckin, scris de Jean-Louis Richard, unul dintre scenariştii lui François Truffaut, povesteşte aventurile erotice ale unei tinere naive care pleacă în Bangkok, unde soţul ei diplomat îi dezvăluie "o nouă lume de plăceri sexuale", potrivit Netflix.

Lungmetrajul este adaptarea unui roman care circula cu coperţile acoperite în anii 1960 şi 1970. Devine în epocă o emblemă a liberalizării moravurilor: "Poveste despre iniţierea sexuală a unei tinere burgheze, cartea simboliza, în Franţa lui De Gaulle, seducţia unui erotism literar şic şi îndrăzneţ în acelaşi timp", notează Le Monde.

Un mare succes în 1974, cu 9 milioane de spectatori în Franţa, filmul a transformat-o pe actriţa olandeză Sylvia Kristel într-un star. Cariera sa în cinema a fost scurtă. A interpretat mai mult roluri erotice, în ciuda apariţiilor în filme "tradiţionale", semnate de Jean-Pierre Mocky şi Claude Chabrol. A fost şi o pictorită cunoscută în anii 2000, înainte de moartea sa în 2012.

Sylvia Kristel, cea mai cunoscuta actrita olandeza in strainatate, a devenit celebră cu primul ei film, "Emmanuelle", lansat in 1974. Regizat de cineastul Just Jaeckin, filmul a reprezentat o adaptare cinematografica a romanului omonim scris de Emmanuelle Arsan.

Sylvia Kristel a jucat apoi in "Emmanuelle 2" (1975), "Goodbye Emmanuelle" (1977) si "Emmanuelle 4" (1984), dar aceste filme au avut un succes comercial mai mic decat pelicula originala.