O instanță israeliană a condamnat-o pe Bar Refaeli, una dintre cele mai cunoscute modele din lume, la muncă în folosul comunitătții pentru acuzații de evaziune fiscală și a închis-o pe mama ei, potrivit The Guardian și AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Purtând mască de față, în conformitate cu reglementările legale, Refaeli și mama ei, Zipi, au mărturisit că au făcut evaziune fiscală și au evitat plata impozitelor de 10 milioane de dolari.

În cadrul unui acord încheiat luna trecută, Refaeli va face nouă luni de serviciu în folosul comunității, iar mama ei va fi trimisă la închisoare pentru 16 luni. De asemenea, li s-a solicitat să retuneze statului și banii datorați din impozite.

Avocații lui Refaeli au susținut în pledoaria finală că ea nu a eludat în mod intenționat impozitul.

Autoritățile israeliene spun că Bar Refaeli nu și-a plătit taxele în perioada 2006 - 2012, aceasta susținând că în acei ani reședința ei principală a fost în SUA. În același timp, top-modelul ar fi declarat autorităților americane că reședința sa principală este în Israel. Astfel, Refaeli ar fi ascuns de autoritățile israeliene o sumă de peste 6 milioane de dolari.

Modelul de 35 de ani și mama ei au fost cercetate pentru că nu au raportat deduceri la bunuri de lux și alte avantaje care ar fi trebuit să fie supuse impozitului pe venit.

Deși a primit ordin să rămână în Israel, cu excepția cazului în care i s-a acordat o aprobare specifică pentru a pleca, Refaeli și-a menținut statutul de personalitate populară TV. Anul trecut, ea a fost gazda concursului Eurovision la Tel Aviv.

Bar Refaeli, în vârstă de 33 de ani, a apărut în revista Sports Illustrated în 2009 şi 2010 și este unul dintre "îngerii" casei de lenjerie intimă Victoria's Secret. Actriță și femeie de afaceri, Bar Refaeli este considerată unul dintre cele mai celebre modele din Israel.