​Vicepreşedintele Braziliei, Hamilton Mourao, l-a invitat miercuri pe actorul american Leonardo DiCaprio, cunoscut pentru apelurile sale la protecţia Pădurii Amazoniene, să viziteze zona alături de el pentru a vedea realitatea de pe teren, informează Agerpres.

Leonardo DiCaprioFoto: Captura YouTube

"Aş dori să-l invit pe cel mai recent critic al nostru, actorul Leonardo DiCaprio, pentru a mă însoţi ...într-o excursie de opt ore prin pădure", a declarat Mourao, citat de portalul de ştiri G1.

"El va învăţa cu fiecare groapă mare de care va trebui să treacă că Amazonia nu este un teren plat şi va înţelege mai bine cum stau lucrurile în această regiune imensă", a adăugat Mourao.

Preşedintele Jair Bolsonaro l-a acuzat anul trecut pe actorul de la Hollywood, cunoscut pentru activismul său pe probleme de mediu, de finanţarea incendiilor din Pădurea Amazoniană. DiCaprio a negat acuzaţiile.

Institutul Naţional pentru Cercetare Spaţială din Brazilia (Inpe) a raportat o creştere dramatică a defrişărilor la începutul acestei luni, susţinând că peste 9.000 de kilometri pătraţi din Pădurea Amazoniană au fost defrişaţi în decursul unui an.

La rândul lor, activiştii pentru mediu îl acuză pe Bolsonaro că nu a încercat să oprească incendiile cu scopul de a crea noi zone pentru agricultură.