James Blunt a relatat că s-a îmbolnăvit în timpul facultății după ce timp de opt săptămâni a mâncat doar pui, carne tocată și maioneză ca să le facă în ciudă colegilor vegeterieni, relatează Business Insider.

James BluntFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

Cântărețul britanic a vorbit despre diagnosticul său în timpul unui podcast la care a participat săptămâna aceasta, explicând că a adoptat propria versiune de dietă carnivoră „din principiu” după ce s-a trezit înconjurat doar de vegetarieni și vegani la Universitatea din Bristol.

„Mi-a luat în jur de șase-opt săptămâni să devin foarte, foarte nesănătos”, a relatat acesta.

Un doctor l-a diagnosticat cu scorbut, o deficiență severă a vitaminei C care poate provoca oboseală, slăbiciune musculară, sângerarea gingiilor sau căderea dinților, printre alte simptome.

Blunt a relatat că a băut un litru de suc de portocale în fiecare seară după ce a aflat de condiție, lucru care i-a provocat reflux gastric. Citricele, bogate în vitamina C, sunt un tratament comun pentru scorbut.

Cunoscut și drept „boala marinarilor”, scorbutul a fost o boală comună pe nave în timpul călătoriilor lungi în secolele 17 și 19, perioadă în care dieta echipajului era în mare parte constituită din carne sărată și uscată, pâine întărită și cantități generoase de alcool.

Scorbutul poate fi fatal și era atât de răspândit încât unele guverne se așteptau să piardă 50% din marinari în timpul unor călătorii îndelungate. Milioane de oameni au murit din cauza bolii până când căpitanii și medicii navelor și-au dat seama că poate fi prevenită prin suplimentarea dietei cu mâncare proaspătă, în special fructe.

Citește și: