Intr-un sondaj realizat de Reuters, cei mai multi au spus ca si-ar dori ca reconfortanta pelicula "Juno" sa castige premiul cel mare. Aceasta ar putea fi reactia publicului la tendinta sangeroasa pe care au avut-o multe dintre filmele candidate la aceasta editie a Oscarurilor. Daca rezultatul sondajului se va adeveri sau nu, vom vedea in noaptea de 24 spre 25 februarie, la ora 3 a.m., cand decernarea premiilor Oscar 2008 va fi transmisa in direct de HBO.

Ellen Page, care joaca rolul unei adolescente gravide in "Juno", ar putea-o surclasa pe Cate Blanchett in "Elizabeth: The Golden Age" pentru cel mai bun rol feminin, iar Johnny Depp ("Sweeney Todd - Barbierul malefic din Fleet Street") ar merita mai mult sa castige premiul pentru cel mai bun actor, in comparatie cu George Clooney ("Michael Clayton"), cred votantii.

In urma sondajului, s-a realizat ca exista o mare neconcordanta intre preferintele publicului si cele ale membrilor Academiei de Film, iar 72% dintre cei intervievati cred ca alegerile Academiei sunt influentate de critici si de reprezentantii industriei.

Studiul s-a facut pe 1100 de adulti, favoritele in competitie reiesind a fi "Juno" (29%), "No country for old men"(25%) si "Atonement" (20%).