Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unul dintre cele mai importante din lume, nu va mai răsplăti actorii separat, pe categorii în funcție de sex, a anunțat conducerea luni, ca o modalitate de a evita orice ierarhie între bărbați și femei, potrivit AFP.

BerlinalaFoto: HotNews.ro

Începând cu anul viitor, premiile Ursul de Argint vor fi acordate pentru cele mai bune spectacole într-un rol principal și de susținere, în loc de „cea mai bună actriță” și „cel mai bun actor”.

„Nu mai separați premiile în funcție de sexul actorilor, este un semnal pentru o conștientizare mai echitabilă a genurilor din industria cinematografică”, au explicat cei doi regizori ai festivalului, Mariette Rissenbeek și Carlo Chatrian.

Un nou „premiu al juriului” va fi, de asemenea, acordat anul viitor.

Alături de Cannes și Veneția, Berlinala este unul dintre cele mai mari festivaluri de film din lume. Organizat în fiecare an în februarie, ediția 2020 a avut loc, spre deosebire de omologul său francez, care a trebuit să fie anulat din cauza răspândirii coronavirusului. Festivalul italian ar trebui să revină săptămâna viitoare, dar conform unui protocol strict de sănătate.

Organizatorii Berlinalei s-au asigurat că ediția viitoare va avea loc și „fizic”, în ciuda pandemiei de coronavirus, asigurând că „cea mai mare securitate posibilă” trebuia să fie garantată.

Ajustările "în structura festivalului, programul de film și numărul total de filme prezentate" vor fi definite "în săptămânile următoare", au spus organizatorii.

Aceasta va avea loc în capitala Germaniei în perioada 11 - 21 februarie 2021.