Prințul Harry și soția sa Meghan Markle vor produce filme de ficțiune, documentare și seriale pentru Netflix, a anunțat miercuri platforma video, potrivit AFP.

Meghan si HarryFoto: Captura YouTube

Valoarea contractului nu a fost dezvăluită. Cuplul se va ocupa doar de producție, iar Meghan, o actriță care a apărut în mai multe seriale, nu va reveni deocamdată în fața camerei.

Cuplul are deja mai multe proiecte în lucru, a spus Netflix, inclusiv o serie de documentare despre natură și o serie animată dedicată femeilor cu destine remarcabile.

„Ne vom concentra pe crearea de conținut informativ, dar oferim și o sursă de speranță”, au spus Meghan și Harry într-un comunicat.

„Existențele noastre, independent unul de celălalt sau ca un cuplu, ne-au permis să înțelegem puterea sufletului uman, curajul, rezistența și nevoia de interacțiuni”, au adăugat ei.

Zvonul despre intrarea cuplului princiar în lumea televiziunii circula de câteva luni.

Harry și Meghan s-au mutat în Statele Unite anul acesta și în iulie s-au mutat în California, statul natal al actriței în vârstă de 39 de ani.

Ducele și ducesa de Sussex au încetat oficial să mai fie membri activi ai familiei regale în aprilie trecut, după ce cuplul și-a exprimat dorința de independență.

Aranjamentul cu familia regală poate fi revizuit în 2021, pentru a-i oferi lui Harry și Meghan posibilitatea de a se întoarce în familia regală.